Veelgestelde vragen

Wil je overnachten in een weekend of vakantieperiode, dan doe je er goed aan om in de voorafgaande winter al te reserveren. Ben je flexibel als het gaat om locatie en dag, dan zul je zien dat je bijna altijd nog een mooi plaatsje kunt vinden.

De actuele beschikbaarheid kun je raadplegen via deze website. De website is altijd up to date. Bel je met deze vraag naar de klantenservice dan zul je naar de website worden doorverwezen, omdat reserveringen niet handmatig worden aangemaakt.

Nee, we hebben geen wachtlijst. Als er een annulering komt, geven wij het kampeervlot direct weer vrij. Het enige dat je kunt doen, is af en toe onze website raadplegen of er nog een plekje vrij is gekomen.

Als je het reserveringsproces onderbreekt, bijvoorbeeld tijdens het betalen van de overnachting, zet ons reserveringssysteem het kampeervlot in de wacht. Het betekent dan meestal niet dat iemand anders het vlot net heeft geboekt. Het vlot wordt binnen een half uur doorgaans weer vrij gegeven door het systeem. Je kunt het dan weer opnieuw boeken. Is het vlot na een uur niet beschikbaar, dan kun je inderdaad de pech hebben dat het vlot net is geboekt.

Je kunt met 4 volwassenen of 2 volwassenen + 3 kinderen verblijven op een vlot.

Dit is helaas niet mogelijk, omdat je bij je boeking geen specifiek vlot toegewezen kunt krijgen.

Bij je boeking krijg je geen specifiek vlot toegewezen en kun je ook geen voorkeur doorgeven. Bij aankomst vaar je naar het gebied waar de vlotten liggen en kies je vanaf het water uit de vlotten die vrij zijn jullie favoriet.

Om een cadeaubon te bestellen gebruik je het online bestelformulier op de pagina ‘Cadeaubon’. Je kunt hier kiezen hoeveel nachten je cadeau wilt geven en direct betalen. Je ontvangt dan een code die je cadeau kunt doen. Met die code kan de ontvanger een online boeking maken.

We bieden ook de mogelijkheid om een mooie cadeaukaart te ontvangen. Heb je daar interesse in, reageer dan meteen even met je adres op de bevestigingsmail die wij na jouw aankoop versturen. De cadeaubon verzenden we binnen twee werkdagen vanuit Nederland. Bestellingen vanuit België kennen daarom een iets langere bezorgtermijn.

Zoek een datum en locatie uit en vul het reserveringsformulier in. Op je cadeaubon staat een code. Deze code kun je invoeren als je een reservering maakt. Je hoeft dan niet te betalen.

In De Heen moet je ter plaatse bij aankomst een klein bedrag aan toeristenbelasting betalen. Die bedraagt €1,10 per persoon per nacht. In Marnemoende is geen toeristenbelasting verschuldigd.

Tot een maand voor aanvang kun je de boeking verzetten. We brengen daarvoor €20,- administratiekosten in rekening. Daarna is verzetten niet meer mogelijk, maar val je terug op de annuleringsvoorwaarden.

Als je je boeking binnen 24 uur na je boeking wilt annuleren, dan zijn hier geen annuleringskosten aan verbonden.

Annuleer je tot twee maanden voor aankomst, dan zijn de annuleringskosten 15% van de prijs. Vanaf twee maanden tot 1 maand voor je aankomstdatum, zijn de annuleringskosten 35%. Bij annulering vanaf 1 maand tot 14 dagen voor je aankomstdatum, gelden annuleringskosten van 60%. Bij annulering vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor je aankomstdatum, gelden annuleringskosten van 85%. Bij annulering vanaf 7 dagen voor je aankomstdatum, gelden annuleringskosten van 100%.

Wil je jezelf indekken voor risico’s van annuleringskosten, dan adviseren wij om zelf een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten bij je verzekeraar.

Lees verder ook de annuleringsvoorwaarden.

De incheck- en uitchecktijden verschillen per locatie:

De Heen
Inchecken: tussen 14:30 uur en 17:30 uur
Uitchecken: voor 11:00 uur
Ben je later om in te checken dan is niet altijd een medewerker aanwezig om je op weg te helpen, maar wordt de Canadese kano met uitrusting en informatiepakket voor je klaargelegd.

Marnemoende
Inchecken: tussen 13:00 uur en 17:00 uur
Uitchecken: voor 12:00 uur

Ben je later om in te checken dan is niet altijd een medewerker aanwezig om je op weg te helpen. Neem in dat geval contact op met info@marnemoende.nl of tel +31 (0)306-060663.

Het vlot heeft een totale oppervlakte van 25 vierkante meter. De overdekte afgesloten ruimte heeft een oppervlakte van 12,5 vierkante meter.

Je krijgt een Canadese kano te leen bij je kampeervlotovernachting. De Canadese kano is dus bij je reservering inbegrepen. Wil je meer kano’s gebruiken of een ander type kano, dan kun je die afhankelijk van de locatie ter plaatse bij huren.

We schatten in dat zo’n 99% van alle gasten dat wel lukt. Mocht het je niet lukken, dan zul je even op en neer moeten kanoën om de rest van je bagage op te halen.

Er is geen sanitair aanwezig op het vlot. Daarvoor kano je terug naar je vertrekpunt. Daar ben je circa 10 tot 15 minuten mee bezig. We begrijpen dat dit bijvoobeeld ’s nachts minder prettig is. Daarom zit er voor ‘noodgevallen’ een toiletemmer bij de kampeeruitrusting.

Nee, die zijn er niet. Een telefoon kun je dus niet opladen. Maar eigenlijk is dat heerlijk, even lekker offline zijn..

Er is geen koelkast aanwezig op het vlot. Je kunt een vlotovernachting vergelijken met kamperen in een tent, maar dan op het water. Bij warm weer is een koelbox meenemen daarom een goede tip.

Er is geen verwarming op het vlot. Je kunt een vlotovernachting vergelijken met kamperen. We adviseren je om je qua kleding en slaapzak aan te passen aan de weersomstandigheden.

De vlotten in Marnemoende kunnen niet worden afgesloten. Je ritst daar het zeil dicht. De vlotten in De Heen kun je naast het dichtritsen ook afsluiten met een codeslot.

Een overzicht van de kampeeruitrusting vind je op de pagina ‘Uitrusting’

Eigenlijk alles wat je graag bij je hebt en niet al in de kampeeruitrusting zit. Een overzicht van de kampeeruitrusting vind je op de pagina ‘Uitrusting’. Daar staat ook een lijstje met tips voor je paklijst.

Dat mag zeker. We geven geen korting op de overnachtingsprijs als je met een eigen kano komt.

Voor beide locaties geldt dat er voldoende gratis parkeergelegenheid is bij het vertrekpunt waar je de Canadese kano meekrijgt en naar je vlot vaart.

Dat is afhankelijk van hoe sportief je bent en de weersomstandigheden, maar schatten we gemiddeld in op 10 tot 15 minuten voor de locaties De Heen en Marnemoende.

Dat is afhankelijk van hoe sportief je bent en de weersomstandigheden, maar schatten we gemiddeld in op 10 tot 15 minuten voor beide locaties.

De vlotten liggen op een afstand van minimaal 50 meter van elkaar.

De Heen: deze locatie heeft geen bewaakte fietsenstalling.
Marnemoende: de jachthaven heeft een fietsenstalling.

De Heen: Ja, je kan en mag over het algemeen fijn zwemmen in de Steenbergse Vliet. Midden in de zomer komen periodes met blauwalg voor en wordt het sterk afgeraden.
Marnemoende: Je mag zwemmen vanaf het vlot.

Het is heel leuk om vanaf je vlot of de grote Canadese kano te vissen en het wordt heel geregeld gedaan. Bij vissen moet je de plaatselijke regels in acht nemen en heb je altijd een vergunning nodig.

De Heen: je hebt de VisPas nodig die je kunt aanschaffen via www.vispas.nl
Marnemoende: je hebt de VisPas nodig die je kunt aanschaffen via www.vispas.nl

Barbecueën op de houten vlotten is niet toegestaan vanwege brandgevaar en het grote risico op schade aan het vlot.

In De Heen kun je barbecueën op een grasveld vlakbij het vertrekpunt.
Bij Marnemoende is op een eilandje vlakbij of aan je kampeervlot een BBQ-veldje gemaakt.

Je verblijft midden in de natuur die we niet willen verstoren. Ook willen we geen geluidshinder voor andere vlotten in de buurt. Hard geluid maken of muziek draaien is daarom niet toegestaan.

De Heen: in Steenbergen op een reisafstand van 5 minuten met de auto.

Marnemoende: in IJsselstein op 4 km van Marnemoende, 1 uur varen met de kano.

De Heen: in Steenbergen op een reisafstand van 7 minuten met de auto.
Marnemoende: in IJsselstein op 4 km van Marnemoende, 1 uur varen met de kano.

De Heen: in Steenbergen op een reisafstand van 7 minuten met de auto zijn horecagelegenheden waar je ook kunt ontbijten.
Marnemoende: er is een afhaalservice in het restaurant Rivers bij de jachthaven.

In De Heen bieden we geen ontbijtservice aan. In Marnemoende kun je een ontbijt bestellen bij het restaurant in de jachthaven en vanaf 09:30 uur de volgende dag ophalen.

De Heen: je kunt zelfs in 15 minuten naar een restaurant kanoën! Restaurant Beneden Sas ligt op het sluiseiland vlak aan natuurgebied de Dintelse Gorzen bij het monumentale sluizencomplex, dichtbij je vertrekpunt. Meer informatie over andere horeca in de buurt: VVV Brabantse Wal.

Marnemoende: in de jachthaven, het vertrekpunt van jullie avontuur, liggen beachbar Marnemoende en restaurant Rivers. Meer informatie over andere horeca in de buurt: www.inijsselstein.nl

De Heen: bij recreatiebedrijf Akkermans kun je veel ondernemen zoals het huren van een sloep, sup of fietsen. Maar denk ook aan escape rooms, adventure golf, adventure doolhof of de 9 holes par 3 golfbaan. De kampeervlotten van De Heen liggen dichtbij het bijzondere natuurgebied De Dintelse Gorzen waar je Schotse Hooglanders kunt spotten. Je vlot ligt vlakbij Natuurpoort Benedensas dat het vertrekpunt vormt en op de Brabantse Wal dat bruist van natuur, cultuur en historie.

Marnemoende: bij de jachthaven kunt je onder andere sloepen en sups huren. In de buurt liggen de prachtige Oudhollandse stadjes Oudewater, Montfoort en IJsselstein waar je heerlijk doorheen kunt struinen en geschiedenis kunt opsnuiven. Marnemoende is een officiële TOP (toeristisch overstap punt) en ideaal vertrekpunt voor wandel-, fiets- en vaartochten.

Ook met minder mooi weer zoals wind en neerslag blijft je reservering van kracht. Het risico van slecht weer ligt bij de huurder van het vlot. Vergelijk het met een ticket naar een zonnig oord waar het weer tegen zit. Bij onweer ben je op het vlot in de houten tent veilig. Ga dan niet met de kano het water op, maar wacht tot de bui over is.

Honden zijn toegestaan op de locaties De Heen en Marnemoende. Let wel op dat de hond een beperkte bewegingsruimte heeft. Daarnaast zijn de vlotten alleen over het water bereikbaar. Je hond kan niet direct vanaf het vlot het land op om uitgelaten te worden, maar gaat mee in de kano. Uiteraard mag de hond geen beschadigingen veroorzaken, het vlot bevuilen of overlast veroorzaken voor de omgeving. Maak het vlot bij vertrek extra goed schoon.