Marnemoende
IJsselstein (Utrecht)

Midden in natuur- en recreatiegebied de Hollandse IJssel. Vanaf je vlot kano je in een uurtje naar het historische stadje IJsselstein. Trek er op uit met mooie fiets- en wandelroutes in de Lopikerwaard en nabijgelegen bossen.

Kenmerken

4 vlotten Inchecken: 13:00 uur Uitchecken: 12:00 uur Noord IJsseldijk 107 B, IJsselstein
Boeken

Slapen op de Hollandse IJssel

Marnemoende ligt in het recreatie-natuurgebied Hollandse IJssel. In dit gebied ligt nu 60 ha bos en dat wordt nog uitgebreid. De kampeervlotten liggen verspreid in het gebied: aan een eilandje waar veel watervogels leven, op de overgang van de plas en de rivier en aan een griendeiland. Allemaal plekken met heerlijk uitzicht en veel natuurpracht!

Omgeving

Jachthaven Marnemoende ligt aan de Hollandse IJssel. Op het terrein ligt een fietsbrug over deze gekanaliseerde rivier. Deze fietsbrug leidt naar het open weide gebied van de Lopikerwaard (onderdeel van de Utrechtse Waarden). Voor fietsen en wandelen is dit deel van ’t Groene Hart een prachtig gebied. Hier liggen ook de prachtige Oud Hollandse stadjes Oudewater (bekend van heksenwaag) en Montfoort.

Vanuit je kampeervlot kano je in ongeveer een uur naar IJsselstein. Het is een historische stad met kasteeltoren, twee bijzondere kerken, een stadsgracht met vestingsmuren. Op een van deze muren is een Korenmolen gevestigd. Naast een stadsmuseum is er een waag en een historisch stadhuis. Er is op vrijdag een weekmarkt en op zaterdag worden vaak binnenstad activiteiten georganiseerd.

origineel overnachten kampeervlot

Zien en doen

  • In het natuurgebied naast de jachthaven kun je het waterbeleefpad lopen, een prachtige route!
  • Bij jachthaven Marnemoende kun je een motorboot of sloep huren en wat verder het water verkennen dan met de kano lukt.
  • Wat sportiever het water op? Ga suppen! Lessen en verhuur bij Sup & Beach.
  • Lekker borrelen in een superrelaxte sfeer doe je bij Beachbar Marnemoende. Er is een gezellig zandstrandje waar je kunt relaxen in een strandstoel, een drankje nuttigen op een kruk of op een bankje naar de zonsondergang kijken.
  • Een lekker hapje en drankje bestel je op het terras van Dock 19. Uitgebreider uit eten gaan kun je bij restaurant Rivers.
  • IJsselstein met haar Korenmolen geïntegreerd in de vestingsmuur, samen met de twee Nicolaaskerken en de kasteeltoren, aan de stadsgracht.
  • Een ander historisch stadje aan de Hollandse IJssel in Oudewater, met heksenwaag en Touwmuseum is zeer het bezoeken waard.
  • Kasteel de Haar met het pitoreske dorpje Haarzuilen.
  • Historische en bruisende stad Utrecht met de Dom en vele musea.
  • Woerden met de boerenmarkt en kaasexperience.