De Wissen
Belgisch Limburg

Onthaasten, kuren, shoppen, tafelen en genieten van cultuur- en natuurschoon in het indrukwekkende Maasland. Maak uitstapjes naar Rivierpark Maasvallei en de Hoge Kempen. Aankomst is mogelijk tussen 14:00-16:00 uur. Uitchecken voor 10:00 uur.

Kenmerken

2 vlotten Inchecken: 14:00 - 16:00 Uitchecken: 10:00 uur Negenoordlaan 2, Dilsen-Stokkem (BE)
Boeken

Slapen op de Oude Maas

De kampeervlotten liggen middenin natuurgebied Negenoord in Dilsen-Stokkem, het hart van de Maasvallei. Elk vlot, enkel te bereiken met de kano, ligt in een aparte inham van de Oude Maas. Hier ben je weg van alle drukte en kan je genieten van een oase van rust. Vanuit je slaapzak zie je de zonsondergang en bekijk je de vele watervogels. Als je geluk hebt, zwemt een bever je vlot voorbij.

 

De omgeving

In natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd ontdek je de kracht en waarde van de natuur. Koninkpaarden en Gallowayrunderen zorgen voor het beheer van het gebied en laten je genieten van een bloemen- en kruidenrijke natuur. Talloze steltlopers, kleinere zangvogels en soorten als geelgors, roodborsttapuit en de nachtegaal doen het hier goed. Er broeden zelfs verschillende koppels ijsvogels. Vanop de unieke uitkijktoren, opgetrokken uit stampleem, kan je genieten van een adembenemend panorama.

De Wissen is ook het ideale uitvalspunt om een bezoek te brengen aan het Nationaal park Hoge Kempen, het enige Nationaal park in België! Dit uniek natuurgebied van meer dan 12 000 ha aan natuurpracht strekt zich uit over 10 gemeenten, waaronder Dilsen-Stokkem.  Indrukwekkende dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide en stuivende duinen, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, …. In dit natuurlijke decor met 440 km aan wandelpaden leven tal van zeldzame en bijzondere dieren.

Zien en doen

Op de website www.toerisme-dilsen-stokkem.be vind je leuke tips om de omgeving van De Wissen te ontdekken. Hieronder een selectie uit het aanbod:

  • In brasserie De Wissen kun je terecht voor een verfrissende pint, een stevig ontbijt, lekkere lunch of diner. Deze brasserie is gelegen op wandelafstand van de steiger. 
  • Bezoek de pittoreske Maasdorpjes in RivierPark Maasvallei, waar Stokkem er een van is. De Maasdorpen in het RivierPark hebben een rijke geschiedenis en mooie dorpsgezichten. 
  • Wie per Vespa of e-bike het prachtige Maasland wil ontdekken, kan voor verhuur terecht bij Vesparoute. De verhuurlocatie ligt naast het grote terras van brasserie De Wissen. 
  • Ooit was Stokkem een bekend en bloeiend centrum van vlechtnijverheid. Het Visitor Center De Wissen dankt zijn naam ook aan dit verleden: vroeger werden er wissen (wilgentenen of -twijgen) geplant in de uiterwaarden langs de Maas. Die wissen werden door de Stokkemnaren verwerkt tot manden. Wil je zelf een mandje leren vlechten, dan ben je bij De Mandenvlechter aan het juiste adres. 
  • Vanaf het water kun je de omgeving rondom je kampeervlot uitstekend ontdekken. Wil je wat meer zien dan je met de Canadese kano kunt, huur dan eens een sloepje.