De Heen
Noord-Brabant

Idyllisch gelegen kampeervlotten bij het monumentaal sluizencomplex Beneden Sas. Midden op de Steenbergse Vliet met natuurgebied de Dintelse Gorzen, de historische stad Bergen op Zoom en recreatie op de Brabantse Wal op een steenworp afstand.

Kenmerken

7 vlotten Incheck: 14:30 - 17:30 Uitcheck: 11:00 Benedensasweg 2-4, De Heen
Boeken

Slapen op de Steenbergse Vliet

Op de grens van Noord-Brabant en Zeeland ligt het plaatsje de Heen, klein maar fijn en bekend uit de streekromans over Merijntje Gijzen. Hier ligt de bakermat van de kampeervlotten. In 1998 introduceerde Jos Akkermans, oprichter van recreatiebedrijf Akkermans, dit concept en werd hiermee genomineerd voor de Nationale Toerismeprijs.

De kampeervlotten in De Heen liggen verscholen in het riet van de Steenbergse Vliet en zijn alleen te bereiken met de kano. De vlotten liggen onderling op grote afstand van elkaar aan de oever van de vliet. Je hebt een heerlijk uitzicht over het water en ziet hier een daar een bootje passeren en eendjes langs zwemmen.

De omgeving

Bij het vertrekpunt komt je direct al het monumentale sluizencomplex Beneden Sas tegen. Deze sluis is opgenomen op de monumentenlijst van de Europese Unie en een plaatje om te zien. Beklim de Bunkertreppe en geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving.

Als je het sluisje oversteekt kun je vogels en Schotse Hooglanders gaan spotten in het bijzondere natuurgebied de Dintelse Gorzen. Ook vissers kunnen uitstekend terecht op deze kampeervlot locatie. Discovery Channel maakte op deze locatie zelfs een snoekbaars special.

De kampeervlotten van De Heen liggen in het meest waterrijke deel van de Brabantse Wal, een bijzonder plekje in Nederland waar Brabant Zeeland kust, een landschap van Allure dat het verkennen meer dan waard is. Een gebied met unieke natuur, bijzondere monumenten en culturele evenementen. De Zeeuwse kust met haar mooie brede zandstranden is vanaf hier goed bereikbaar.

origineel overnachten kampeervlot

Zien en doen

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Bezoek markiezenstad Bergen op Zoom met haar prachtige historische centrum en 800 monumenten.
  • Bourgondische steden als Antwerpen en Breda zijn in circa 30 minuten te bereiken.
  • Op 1,5 km ligt Akkermans Golf, een mooie par 3 golfbaan met driving range en oefengreens. Deze golfbaan staat in de top 3 van Nederland’s beste 9 holes banen (met 18 afslagplaatsen).
  • Escape room Bunker Escape op het terrein van recreatiebedrijf Akkermans, gesitueerd in een bunker uit WOII. Een echte sensatie!
  • Huur een sloep, sup, fiets of e-chopper bij Akkermans en verken zo de omgeving.
  • Ga op piratenavontuur met Treasure Island Adventure Golf of Treasure Island Adventure Doolhof.
  • Bij het pittoreske restaurant Beneden Sas kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner of gewoon genieten op het terras met uitzicht op de monumentale sluis.
  • Wandelen en fietsen door uitgestrekte polders, langs het water, door bossen of langs monumenten en historische plaatsen. Er zijn vele mooie routes beschikbaar!

Alle informatie over deze mooie regio en meer doe-tips vind je op de website van VVV Brabantse Wal.

origineel overnachten kampeervlot