Slapen op het water

Dat is nog eens een originele overnachting!

Duurzaam vlot

Een vakantie op een kampeervlot is een unieke ervaring. Een kampeervlot ligt op het water van een plas, rivier of vliet en is alleen per kano te bereiken. Het bestaat uit een duurzaam gebouwde basis van 25 vierkante meter waarop een houten hut van 12,5 vierkante meter staat. De hut kan worden afgesloten. De vlotten liggen op ruime afstand van elkaar, zodat je veel privacy kunt ervaren.

Ligging midden in de natuur

Voor de kampeervlotten worden unieke plekjes in Nederland geselecteerd, nabij bijzondere natuurgebieden waar je een gevoel kunt hebben dat je alleen op de wereld bent, maar ook genoeg vertier in de buurt hebt als je er lekker op uit wil gaan. Ieder vlot heeft een mooie ligging op het water middenin de natuur. Vanaf het vertrekpunt vaar je in circa 10 tot 15 minuten naar je vlot. Op beide locaties is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Canadese kano inclusief

Als je een kampeervlotovernachting boekt is een Canadese kano bij je verblijf inbegrepen. Een Canadese kano is zo groot dat je er met 3 tot 4 volwassenen comfortabel in kunt zitten. De kano, die ook groot genoeg is om je bagage in te vervoeren, krijg je mee vanaf het vertrekpunt en kun je gedurende je verblijf gebruiken om je te verplaatsen en op avontuur te gaan in de omgeving.

Sanitaire voorzieningen

Een kampeervlotovernachting is een heerlijke back to basic ervaring. Voor de sanitaire voorzieningen pak je de Canadese kano en vaar je in circa 10 tot 15 minuten terug naar het vertrekpunt waar je douches en toiletten tot je beschikking hebt. We snappen dat dit ’s nachts nogal een onderneming is. Daarom zit er voor ‘noodgevallen’ een toiletemmer bij de kampeeruitrusting die je meekrijgt.

Receptie, horeca en recreatie

Op beide locaties is er een receptie waar je kunt inchecken en praktische informatie meekrijgt over je kampeervlotavontuur. Of je nu gaat voor Marnemoende of De Heen, overal zijn er volop recreatiemogelijkheden en is er altijd horeca in de buurt als je bijvoorbeeld een hapje wilt gaan eten. Vaak kun je ter plaatse ook fluistersloepen, sup boards of andere kanotypes huren.

              Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder de verschillende locaties.

Marnemoende - Utrecht (NL)

Midden in natuur- en recreatiegebied de Hollandse IJssel. Vanaf je vlot kano je in een uurtje naar het historische stadje IJsselstein. Trek er op uit met mooie fiets- en wandelroutes in de...
Meer informatie

De Heen in Noord-Brabant (NL)

Idyllisch gelegen kampeervlotten bij het monumentaal sluizencomplex Beneden Sas. Midden op de Steenbergse Vliet met natuurgebied de Dintelse Gorzen, de historische stad Bergen op Zoom en recreatie op...
Meer informatie

“Wij hebben een geweldig verblijf gehad op de vlotten, genoten van de rust en de prachtige omgeving!”

Susanne van Straaten